Yohanna Photography

alla hjärtans dag

Glad alla hjärtans dag, eller ska jag säga glad torsdag! heheh, hur firar ni idag egentligen? För mig är det lite halv speciellt mysigt med alla hjärtans dag. För mig är inte alla hjärtans dag något man måste "fira" speciellt inte med någon pojkvän eller flickvän som alla andra verkar ta alla hjärtans dag som "ååh nu ska jag ha sex med min flickvän och köpa 18 ton choklad och sedan köpa as dyra grejer till henne" men lägg ner. Handlar verkligen alla hjärtans dag om sex och köpa saker till varandra? Alla hjärtans dag handlar om att umgårs och kanske mysa till det lite med något god mat eller någon bra film. Det betyder inte ALLA singlar ska sitta hemma och ta en handtralla eller leta efter någon att ligga med. 
 
Vet ni vad jag gjorde förra året? Jo, jag tog en pommes på stationen i växjö med min bästa killkompis och chillade. Inget mer än det behöver man göra. Måste allting vara så komplicerat? Sure, i dag har jag pojkvän. Vi ska klotta tv, käka massa mat och massa onyttigheter och tagga farmen. Jag gör hellre sådant mys än att känna press att man ska köpa saker till sin flick/pojkvän. Man kan ju ge kärlek 365 dagar om året, men på olika sätt. 
 
Jag står min mamma till exempel väääldigt nära, henne ger jag kärlek fast på ett annat sätt. Min syster, min bror, min andra syster, min pojkvän, mina bästisar. Jag ger dem alla olika kärlek. Och det gör jag varje gång jag träffar dem mer eller mindre. Men idag, då tar jag det lite som käka vad du vill eller gör vad du vill med någon du tycker om istället. Behöver inte vara någon förälskelse ju ;)
 
Bild från förra årets alla <3 dag. Min fina bästis Jakob!

frukost

När jag är sjuk har jag väldigt mycket tid över till att käka frukost lugnt och ro och kolla på någon serier eller någonting liknande samtidigt. Brukar göra det när jag är hemma eller något sådant. Min frukost består oftast av oboy, goda mackor med t.ex leverpastej eller ost på. 
 

tacos och gladiatorerna

Kom precis hem från mamma där jag och pojkvännen har varit och ätit. Vi käkade tacos och kollade lite på tv, det var mysigt. Gillar att äta hemma hos mamma för hon är grym på att laga mat, nom nom nom. Just nu är det gladiatorerna på tv och sedan väntas det farmen. 
 
Tydligen fuckade sig min blogg men detta inlägg skulle ommit upp i fredags!!!
 

jag har ångest

Ända sen i lördags har jag haft ångest och försökt att glömma det med att umgårs med familj och pojkvännen. Varför har jag ångest? Ja, det kan man ju fråga sig. Det är för att för ett års sedan blev jag avslängd utav en häst och det gjorde mig rädd att rida utomhus för. Kanske lite löjligt men det blev så bara, jag har ridit cirka 6 gånger nu under en kortare period. Och det har varit i padock. Trodde det skulle gå bra, det gjorde det också. Men bilden av när jag flög av var framför mig hela tiden och jag trodde det skulle gå över, men i lördags fick jag nog. Hur mycket jag än älskar att sköta om hästen jag ridit och så har det inte funkat med min rädsla. Jag red några varv i paddocken men jag började nästan gråta över att det inte kändes rätt. Jag är för feg kanske, jag kanske har för stora krav. Kanske är det snön som hindrar mig? Jag vet inte, jag har sådan ångest för jag vill ju så gärna hålla på med hästen jag hade och jag älskar verkligen att rida. Men när jag väl sitter på hästen, känns det inte lika kul. Det är så tråkigt, för jag hade det så bra där iallafall. Ensamtid med min mamma om ett intresse vi delar tillsammans. Det var liksom våran mamma och dotter tid. Vet inte vad jag ska säga, men det gör ont och hela grejen gör mig gråtfärdig. 
 
 

såhär glad har jag aldrig..

Såhär glad har jag nog aldrig varit när jag kommit in till skolan. Känslan som uppstår när det är riktigt varmt och skönt när man kommer in till skolan efter tre timmars filmning och sådant ute i snön. Trotts allt är skolan ganska bra att ha ibland. Känns som man har gått flera mil idag, mina ben var så otroligt kalla och stela. Kändes ju helt okej ändå. Vi spelade in en bit utav en film som vi ska göra klart nästa vecka till Angeläget filmfestival i göteborg. Hoppas det blir bra och att vi kanske till och med vinner? 
 
Nu ska jag ta det lugnt under lunchen och värma mig, pussar!

stockholm nästa månad

Nästa månad ska jag dra mig vidare mot stockholm på en torsdag till en fredag. Vi ska dit med klassen och samhälls ettorna. Vi ska bland annat besöka SVT och ett museeum. Ska bli sjukt kul, dock har jag aldrig flygit innan så är lite skakis när det gäller det dock :( Och kommer förmodligen inte blogga någonting för kommer inte ha tillgång till verken internet eller någon dator. Vet inte ens om man kan ta med sig en dator dit så man kan titta film eller något på flyget. Kommer dessutom bli gaaanska tungt att gå runt och bära på min tunge dator när jag ska ha med kameran haha.. Ja, vi får väll se. Vi ska även vara med i TV så det ska bli intressant hur det går ;) 
 

internet igen

Skolans internet fungerade inte innan så har inte kunnat blogga. Och vet att det inte kommer upp några inspirationsbilder.. jag ska fixa det. Dem har tagit slut haha. Men igår var jag på akuten med mamma, hon hade ont så blev inga inlägg heller. Käkade även donken, nom nom nom!
 

stallet och frulle

Innan jag åkte till stallet så sa jag hejdå till emil som ska jobba och kommer hem imorgon. Saknar honom redan, men ska bli skönt med lite egentid ut över skoltiden. Det blev ingen ridning idag när jag var i stallet, det var så himla halt överallt så mockade skit, borstade Dino (hästen heter så), fixade mat och lite sånt istället. Det var mysigt att endast pyssla om honom och fixa idjorning lite även om jag ville upp på hästryggen idag. Synd det dåliga vädret bara. 
 
När jag kom hem käkade jag frulle med mamma, bella och mormor. Drack även oboy och åh vad gott det var. Det var ett tag sen men nom nom nom.. Nu ska jag fixa idjorning lite idéer till en ny design. Är aldrig nöjd och vill ändra bakgrunden och lite sånt craap. Vi får väll se hur designen blir. Har bara lite tankar om den. Vi hörs sen, puss!
 

jag vill hem nu

Det är så himla tråkigt med lunch, verkligen. Jag har ingen matlust så sitter i skolan och fryser. Känns inte alls okej i kroppen i denna kylan. Vill hem och krypa under mitt täcke i min varma säng, sätta på en bra film och gosa med min lilla syster. Det får jag göra när jag kommer hem vid fem typ. Åh, kan tiden gå fortare? Min nästa lektion är om en timme och då har jag historia och sen entreprenörskap. Slutar 20 i fyra idag så vänta 40 minuter på tåget och sen hem och äta. Fixa lite och senare på kvällen hämtar emil mig för jag är ledig imorgon. Ska förövrigt rida imorgon. få vi se hur det går, hoppas min mamma följer med. Vill inte vara där själv när det är så otroligt mycket att tänka på. 
 

ny vecka

Det var hemskt att gå upp imorse, att ligga brevid någon som värmer ens hjärta. Jobbigare när han inte  jobbar idag och ligger kvar. Men jag traskade upp mig iallafall tio minuter senare för att jag ville hålla om Emil. Kom i tid till bussen och skolan iallafall. Lite tidig var jag faktis. Blir nog att träffa honom ikväll så nu måste jag jobba med svenskan. Vi hörs senare, puss! 
 
Snöade i lördags.. :(