bakat igen

Min mami är galen, vi har stått och bakat hela dagen. Tre olika kakor, först kristinas kakor sen klonetter sen struvar. Men gott är det och det är kul att baka faktiskt ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
9

känner mig vuxen

Betalade precis mina två första räkningar, känner mig stolt! haha, min ena räkning var inte en riktig räkning utan det var mer uppdatering på min försäkring på min kamera för 349;- på ett år. Älskar den försäkringen som elgiganten har, man har ett års försäkring, går varan inte att laga får man helt ny, man betalar ingen självfrisk och sånt. Och självrisken ligger på 1500;- och att betala 349;- på ett år för en sån försäkring istället för att slänga ut 1500;- MINST ifall den går sönder är ju jätte värt att skaffa försäkring speciellt för mig som är så klantig och kan tappa grejerna ;) jag betalar dock ingen försäkring på verken mitt objektiv jag har köpt eller extern blixt då jag känner att det inte behövs än så länge! ;) Men iallafall, min andra räkning var på hörlurarna jag köpte från ziperall för två veckor sen typ ;) 
 
YAAYY!! :D dock var inte mitt bankkort lika glad på mig ;) haha
 
 
 
2

designskola

Du börjar med att klura ut en storlek du vill ha på din header. 
 
Efter du har kommit på en lämplig storlek så öppnar du ett nytt dokument t.ex i photoshop eller något annat redigeringsprogram där man helst kan handskas med bilder och texter samtidigt.
Sen är det ju bara att göra en header, klistra in bilder, skriva texter osv som man vill ha !
 
Spara bilden någonstans där du vet att du hittar den. Har du gjort en header med genomskinlig bakgrund så spara den som .png.
Ladda upp den på din blogg (Arkiv » bilder).Eller på en valfri sida där man kan ladda upp bilder som tex jag gör. Var noga med att du väljer rätt bredd. Min använder jag som exempel nu; min är någonting på 1000px bred. Skulle jag ladda upp den i 1000px så skulle inte hela headern komma med, alltså måste jag ladda upp den så hela kommer med därför laddar jag upp mina header på och andra grejer till min design på http://imageshack.us/ där kan man välja att inte ladda upp i någon speciell stolek så får man sina exaka mått.
 
När den är uppladdad klickar du på headern och kopierar länken som hör ihop med fullstor.
Gå in i din stilmall, scrolla ner till headerstycket. Skriv in background: url(); om det inte redan finns och klistra in länken till din header mellan paranteserna !
 
klaaart!
1