tagit körkort

JAG HAR TAGIT KÖRKORT! Den 20;e hade jag uppskrivning och uppkörning, fick 51 på uppskrivningen och för att få godkänt ska man ha 52. HUR STÖRANDE? Klarade iallafall uppkörningen, idag hade jag min andre uppskrivning och fick 53. SÅ LYCKLIG! jag har tagit körkort, helt sjukt. Stannade kvar och shoppade i karlskrona med emma och jenna, tog en fika och körde hem i min brors bil från karlskrona till ronneby, med emma och jenna i bilen. Sedan lämnade jag dem på stationen och körde hem till mig därifrån, jag har för första gången kört utan övningskörsskylt och helt själv i bilen. Känns lite konstigt men roligt, glad att jag har klarat mitt mål och slipper detta nu. Alltså, allt pluggande, för nu kan jag det ;) hihih. 
 
 
6

Påväg till skolan

Sitter på bussen påväg till skolan, är trött och fryser massor. Men det ska nog gå ändå, idag har vi svenska och narturvetenskap. Förstår inte egentligen varför vi har narturvetenskap 100p (en år) när jag går estetisk media. Borde ju ha flera media ämnen tycker jag, men what ever. Vill bara ta studenten och mitt körkort så jag slipper allting, hade varit riktigt skönt. Börja om i livet skulle inte vara helt fel, jobba och må bra. 

Hörs sen! 


FOTOTIPS: Fotografera barn

Att fotografera barn innebär att du kommer behöva bjuda ordentligt på dig själv, ha mycket fantasi och vara beredd att få springa en del ;-) Här kommer mina bästa tips: 

 Var inte rädd att göra bort dig, lek med barnet och var lite tramsig. Pruttljud, spela teater och gömma sig funkar alltid. 

 Använd hellre lite högre ISO så du får en tillräckligt snabb slutartid, annars blir barnet oskarpt när det rör sig. 

 Fotografera delar av fotograferingen med teleobjektiv, gärna i början så barnet hinner vänja sig vid dig. 

 Låt dom leka på lekplats, titta i bok, måla, kasta löv, leka med pinnar osv, finns massor av saker att göra! 

 Barnen kommer inte vilja sitta still, så tvinga dom inte ;-) föräldrarna kommer försöka få dom sitta still men säg att dom gärna får springa runt, det är på barnens villkor. 

 Om du har svårt att få barnen att titta in i kameran kan du be dom kolla om dom ser något djur i kameran, gör samtidigt något roligt ljud och fråga om dom hörde, då kommer dom garantera titta på dig ;-)
 
 Välj ett större område där barnen kan springa utan att ljuset blir sämre om dom flyttar sig. 

 Använd Ai Servo eller AF-C när barnen rör sig, så hjälper kameran dig med skärpan. 

 Om barnet är blygt så kan du börja leka och stoppa undan kameran ett tag, då vinner du barnets tillit och det blir lättare att få fina bilder. Låt hen testa din kamera, ta bilder på föräldrarna går alltid hem! 
 
 
 
 
 
 
fotografering - modell
6