Yohanna Photography

10 TIPS TILL EN BÄTTRE BLOGG

DIN DESIGN!
Det är så tråkigt att gå in på en blogg som ser ut som alla andras. Varför skulle det locka mig? Det finns hur många bloggar som helst som ser ut så, så varför skulle jag just läsa din? Visa att du är unik och intressant!
 
 UPPDATERA OFTA!
Minst en gång varje dag, helst säkert fem gånger per dag, men det är väldigt svårt. Dock så ska man inte uppdatera för att uppdatera, utan skriv något intressant eller tipsa om något roligt eller fint som du har hittat.

 

LÄGG NER TID!
Ibland lägger jag ner flera, flera timmar per dag på min blogg. Och det lönar sig, för jag har massa fina och snälla läsare. Jag märker att det uppskattas att jag jobbar länge med mina inlägg. Dessutom är det roligt och bloggen blir fin!

 

BLOGGA OM INTRESSANTA SAKER!
Tycker du att din blogg är rolig att läsa? Inte? varför skulle då någon annan tycka det? Blogga om sånt som du tycker är awesome! Grymma kläder eller knasigheter som du tycker om. DU måste gilla din blogg innan någon annan kan göra det.

 

MASSA BILDER!
Om jag kommer in på en blogg som inte har bilder i sina inlägg så klickar jag bort den direkt. Jag ser bara LÅÅÅÅÅNG OCH TRÅÅÅÅÅÅKIG text. Det låter inte så skoj, eller hur? Det behöver inte vara någon värstingbild, utan bara en symbolisk bild i varje inlägg. Bilder lockar läsare.

 

DUMMA KOMMENTARER!
Om du får massa skit av anonyma för att du har konstiga strumpor så stå upp för dig själv! Visa att du är bra som du är och att du får ha konstiga strumpor om du vill. Varför ska någon annan säga åt dig vad som är rätt och fel? Det är OK att vara annorlunda, visa det i din blogg!

 

DIN DESIGN! 
Det är de första man ser. Om bloggdesignen är tråkig eller inte ens existerar så är det inte roligt att läsa. Designen lockar läsare och ger bloggen en personlighet. Det kan vara svårt om man inte kan göra en design själv, då kan man alltid fråga en kompis eller ta hjälp av http://www.designadinblogg.se/ som jag gjorde.

 

SERIÖS!
Det är jättebra att man kan vara seriös, men inte hela tiden. Då blir det bara jobbigt och tråkigt att läsa. Speciellt om man får läsa hur deppig och dåligt den personen mår. Då blir ju jag också deppig, och hur kul är det? Självklart ska man få skriva att man mår dåligt och att man har en dålig dag, men inte hela tiden. Det är roligare att läsa en glädjespridande blogg än en deppspridande blogg. 

Ett tips, om du känner dig deppig, gör en deppblogg! Där kan du skriva allt dåligt, sen kan du ha en blogg där du bara skriver massa bra saker 

 

SVARA PÃ… KOMMENTAER!

Jag försöker så ofta jag kan svara på mina kommentarer. Det blir så mycket roligare för mig och mina läsare då och det uppskattas verkligen. Jag vet hur irriterad jag blir när man kommenterar massa bloggar men aldrig får något svar. Då kan man lika gärna låta blir och kommentera. 

 

TA Ã…T DIG!
Vissa dagar är det jätteskoj att blogga, andra dagar mindre skoj. Det gäller bara att inte sluta bara därför, eller att bli massa ledsen för en elak kommentar eller för att man inte får några kommentarer alls. Nästa dag kanske du får många fina kommentarer istället. Ta åt dig av det snälla folk skriver, så blir du mer positiv. Rätt som det är kanske du hittar dig själv på förstasidan, och snart har du massa besökare!

20 februari 2016 15:51 | Tips |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas