Yohanna Photography

Favorit serier

Jag är som person som bara ÄLSKAR att kolla på serier, och jag hoppas att dem aldrig tar slut för det alltid är spännande och roligt. Jag har sett väldigt många serier, och jag följer ganska många. Men jag tänkte tipsa om mina top tre favorit serier som jag bara älskar. Dem skiljer sig ganska mycket från varandra, de är inga liknande så tror någon av serierna iallafall kommer passa er om ni inte sett dem. 
 
1. Orange is the new black
 
Handling: Piper Chapman, en ung kvinna, har i ungdomen smugglat knarkpengar åt sin dåvarande flickvän, Alex. Strax innan brottet blir preskriberat blir hennes roll upptäckt. Snarare än att riskera en hård dom, går hon med på att sitta 15 månader i fängelse. Hennes fästman, Larry, och hon förbereder sig så gott de kan för fängelsetiden, men när tiden för hennes fängelsestraff närmar sig blir hon nervös. Hon konfronteras med hur fängelselivet skiljer sig från livet utanför murarna så fort hon kommer in i kvinnofängelset: hennes sista tweet blir stoppad av vakterna, de pengar hon och Larry har tänkt att hon ska ha fördröjs, och hon lyckas göra sig ovän med Red, den intern som är ansvarig för fängelseköket, vilket gör att hon inte får någon mat. Dessutom stöter hon på uppdelningen mellan vita och svarta, homosexualiteten och sitt ex, Alex, som också sitter i fängelset. Samtidigt som Chapman (som hon kallas inuti fängelset) möter nya utmaningar, återberättas de olika internernas respektive bakgrunder utanför fängelset.
 
I trailen står det i slutet att säsong 1 och 2 redan finns, och 3an kommer. Men 3an finns redan och fyran kommer 17 juni, WOOP WOOP. Dessutom har de kontrakt på minst 7 säsonger, längtar!
 
2. Once upon a time
 
Handling: 28-åriga Emma Swan får på sin födelsedag besök av Henry, den son hon bortadopterade för tio år sedan. Henry tar med henne till sin hemstad Storybrooke som han hävdar att det vilar en förbannelse över. Tiden står stilla i Storybrooke och alla stadens invånare är egentligen sagofigurer som glömt sina tidigare liv. Den enda som kan bryta förbannelsen är dottern till Snövit och hennes prins, och den dottern är Emma.Henrys adoptivmor Regina Mills är stadens borgmästare, men Henry menar att hon egentligen är den onda drottningen som försökte döda Snövit. Hans lärare, Mary Margaret Blanchard, är Snövit och hennes prins är en man som ligger i koma på stadens sjukhus. Stadens rikaste man, Mr. Gold är i sagans värld Rumplestiltskin och han har en stor och viktig roll i serien. Emma beslutar sig att stanna ett tag i Storybrooke, något som får stadens stora klocka, som dittills stått stilla, att plötsligt börja fungera igen.
 
Trailen är för säsong 1 men finns upp till 5 säsonger, och i mars kommer fortsättningen på säsong 5. Serien handlar om alla sago figurer, bland annat är snövit, ariel, frost och sådana med. 
 
3. Awkward
 
Handling: Awkward är en amerikansk tonårskomediserie som handlar om den 16-åriga Jenna Hamilton, en tjej som har det svårt i skolan på grund av att hon inte "syns". Men allting tar en vändning då hon råkar ut för en helt oskyldig olyckshändelse som i missförstånd får henne att bli till "självmordstjejen". Plötsligt får hon all uppmärksamhet, helt ofrivilligt. Men trots allt ligger det någonting positivt i det hela.
 
Trailern visar säsong 1, men finns upp till 5 säsonger och en 6e säsong kommer snart. 
 
 

11 februari 2016 12:51 | Tips |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas